من الاسم العيش الشمسى لانه بيخمر فى الشمس وفى ناس بتستغنى عن الشمس وبتخمره على المروحه
ثانيا
الادوات المستخدمه
المقارص
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] (دى اللى بنحط عليها الرغيف عشان يخمر وننقله من مكان للتانى ) بتكون من الورق او من الخشب ولو مش موجوده عندك ممكن تستخدمى كارتون مقوى ) المطرحه (اللى بنستخدمها عشان ندخل الرغيف فى الفرن )
ملحوظات
المقادير اللى احنا بنستخدمها وهى طبعا كبيره جدا لان كميه العيش بتقعد معانا 15 يوم وبنحط العيش فى الديب فريزر وبنطلعه على التسخين
الخميره بتشتريها من الفرن بتاع العيش الجاهز ولما تعمليها فى البيت عندك قبل الخبيز شيلى منها جزء فى التلاجه واستخدميه فى الخبيز المره اللى بعده وكل مره تعملى كده [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بالنسبه لنوع الدقيق احنا بنخلط دقيق بلدى وعليه دقيق فينو العيار ....بنستخدم علبه سمن العاديه مش الصغيره
المقادير بتاعتنا
(بكرر انها كميه كبييره)
7 علب(زى مقلنا بنعيرهم بعليه السمنه) من الدقيق البلدى اعلبه من الدقيق الفينو ملح بسيط الخميره(بنستخدم نوعين خميره نوع بتاع الفرن والتانى اسمه خميره بيره (بتكون زى المعجون مش بودره)
لو احنا هنخبز العيش الصبح يبقى نعجن الخميره من بالليل
طريقه الخميره
هنحط الخميره اللى هنشتريها من الفرن مع علبه ونص دقيق(من ال8 اللى قلنا عليهم) ونعجنهم بالماء وتترك الى الصباح لكى تخمر
قبل الخبيز نحضر المقارص ونفرشهم طبقه خفيفه واحده واحده بالرده عشان ميلزقش فيهم العجين زى كده
هنبدأ العجن
الميه (بتكون حسب ميحتاج العجن ممكن تزودى لو حسيتى العجينه محتاجه كمان )
هنحط الماء الساخن وملح بسيط ثم الخميره البيره ثم الخميره اللى احنا عملناها من بالليل ثم الدقيق
كده بقى جه دور المطرحه واحنا بنستخدم بدل المطرحه مضرب خشب بتاع الركيت بنحط العيش عليها بحيث يكون وجه العيش اللى فيه الرده من تحت وتضغط على الرغيف ضغطه خفيفه بايدها وترصه جوا الفرن